Horecaonderneming starten met corona

horecaonderneming starten

Oke, dus je wilt een horecaonderneming starten? Dat kan natuurlijk, maar het is belangrijk om wel op een aantal dingen te letten. Ten eerste moet je kijken naar de buurt waar je de onderneming wilt beginnen; is deze buurt bewoond door mensen die wel eens naar de horeca gaan? Ook is het nu zeker tijdens deze coronatijd een moeilijke tijd om een horecazaak van de grond te krijgen. Niets is onmogelijk, maar nu alle zaken vroeg moeten sluiten, wordt het voor een beginnende zaak zeker wel een grote uitdaging om open te blijven. Wat je daarom ook zou kunnen besluiten, is om nog even te wachten met het openen van je zaak. Dit is misschien wat minder leuk, maar wellicht wel een betere oplossing, want anders ben je misschien snel failliet aangezien de legale openingstijden tijdens de corona kunnen veranderen per maand.

horecaonderneming starten

De horeca tijdens Corona

Veel horecazaken zijn door de corona al failliet gegaan, of komen nauwelijks bij doordat de omzet erg laag is. Er is een grote kans dat deze omzet dan ook nog een tijdje laag blijft. Sommige zaken hebben bijvoorbeeld crowdfunding nodig gehad om alleen de rekeningen te kunnen betalen. Dus tenzij je sowieso weet dat je de komende maanden genoeg geld bij elkaar kan krijgen om je onderneming te laten blijven draaien, is het advies om nog even te wachten met je onderneming.  Maar niet getreurd, je zal zien dat de coronatijd op een gegeven moment voorbij is, en je echt kan beginnen met je onderneming.